Tatarstan on nopeasti kehittyvä ja kiinnostava tasavalta Venäjän alueella. Se sijaitsee Venäjän keskiosassa, 800 kilometrin päässä Moskovasta, valtavan Volgajoen varrella. Lento Moskovasta Tatarstanin pääkaupunkiin Kazaniin vie vain 1,5 tuntia ja Helsingistä 2,5 tuntia. Kazania kutsutaan usein Venäjän kolmanneksi pääkaupungiksi.

Matkailijalle Tatarstan tarjoaa runsaasti ortodoksisia ja islamilaisia kulttuurikohteita, muinaisia kirkkoja ja kauniita moskeijoita, jotka ovat rinnakkain eläneet sovussa jo vuosisatoja. Kaksi kohdetta kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon: pääkaupungin linnoitus eli Kazanin Kreml ja Bulgar, joka oli muinaisen Volgan Bulgarian kaanikunnan pääkaupunki.

Kazan on Tatarstanin tasavallan pääkaupunki ja yksi koko Venäjän federaation suurimmista kaupungeista. Se on suuri teollisuuden, kaupan, liikenteen ja kulttuurin keskus. Kazan on myös tataarikulttuurin tärkein keskus. Kaupunki sijaitsee Volga- ja Kazankajokien yhtymäkohdassa keskellä Venäjän Euroopan-puoleista osaa.

Kazan vietti vuonna 2005 perustamisensa 1000-vuotisjuhlaa. Tässä vanhassa mutta samalla uudenaikaisessa ja viihtyisässä kaupungissa on laaja valikoima tasokkaita kahviloita ja ravintoloita, rikas yöelämä ja muodikkaita kauppakeskuksia. Kansainvälisen TripAdvisor –matkailusivuston mukaan Kazan on venäjän kolmanneksi suosituin matkailukohde ja Tatarstan on palkittu Venäjän parhaana matkailualueena Minun planeettani 2014 – kansallispalkinnolla.

Tatarstanista verkossa:

Tatarstanin  matkailusivusto: www.visit-tatarstan.com

Virallinen Tatarstan: http://tatarstan.ru/eng/  

Kazanin kaupungin verkkosivut: www.kzn.ru

HS tammikuussa 2016

Matkakertomus Tatarstanista

Blogi-kirjoitus Kazanista
 

 

Pikahaku