Siperia, Mongolia, Kiina\Kollaasit\Kollaasi 1 - nettiin.jpg

Suuren junamatkan voi toteuttaa kukin tavallaan. Vuosina 1891-1916 rakennettu Siperian rata tarjoaa monia kiehtovia reittejä Venäjältä Mongoliaan, Kiinaan ja Kaukoitään. Matkalla ylitetään Ural-vuoristo, kahdeksan aikavyöhykettä sekä 16 suurta jokea mm. Volga, Kama, Irtysh, Ob, Jenisei, Lena ja Amur.

Kun venäläiset lähtevät junamatkalle, on usein tärkeämpää matkalla olo kuin päämäärää. Hyvä matkaseura, iloinen mieli ja runsaat eväät takaavat slaavilaisen matkaelämyksen.  Junan kolkkeessa ja ikkunantakaisten maisemien vaihtuessa on suomalaisenkin helppo heittäytyä slaavilaiseen sielunmaisemaan ja kokea matkalla olemisen nautinto.

Matkaan voi lähteä kesällä tai talvella, yksin tai porukalla. Perinteisin reitti on Moskovasta Vladivostokiin johtava Trans-Siperian rata. Kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa suosituimmat ovat ehkä kuitenkin Venäjältä Siperian kautta Kiinaan johtavat reitit Trans-Mantsuria ja Mongolian kautta kulkeva Trans-Mongolia. Moskovasta matka Pekingiin tai Vladivostokiin kestää viikon. Paluumatkan voi tehdä vaikka lentäen tai jatkaa matkaa Vladivostokista laivalla Japaniin.

Junalippujen hinnat vaihtelevat matkustusajankohdan ja valitun junan mukaan. Kerro meille matkasuunnitelmasi ja me kerromme sinulle mitä se maksaa. 

Luettavaa verkossa: www.transsib.ru/Eng

Pikahaku