Sirkus

Pietarin Suuri Sirkus
Keskustassa, Fontankan kanavan varrella sijaitsee Venäjän vanhin toimiva sirkus. Vuonna 1877 aloittaneen Pietarin valtiollisen sirkuksen areenan halkaisija on 13 metriä ja sen talleihin mahtuu 150 hevosta. Huippuesiintyjiä - taikureita, akrobaatteja, eläimiä, klovneja, nuoralla tanssijoita. Sirkustaidetta parhaimmillaan. Esityspäivät ja ajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös maailman ensimmäinen sirkusmuseo (avattu vuonna 1928), josta löytyy yli 80 000 sirkuksen historiasta kertovaa esinettä.
Esitykset klo 19, la–su myös klo 15. Sirkusmuseo avoinna arkisin klo 12–18.
Osoite Naberezhnaja reki Fontanki 3. Lähin metroasema Gostinyi Dvor 650 m. www.circus.spb.ru/en/

Kesäsirkus
Hieman pienempi ja vaatimattomampi kesäsirkus Avtovossa. Osoite: ulitsa Avtovskaja 1-A. Lähin metroasema: Avtovo 300 m. www.circus-avtovo.ru

Baletti- ja oopperateatterit

Pikkuballerinoja ihastuttaa varmasti käynti baletissa. Kaikki Pietarin balettiteatterit ovat rakennuksina kauniita ja esitysten taso on maailman huippua.

Tunnetuin teattereista on Mariinski, vuonna 1860 rakennettu entinen keisarillinen teatteri. Osoite: Teatralnaja ploshad 1/2. Lähin metroasema: Sadovaja 1,2 km. Nevski prospektilta bussilla 3, 22 tai 27. www.mariinsky.ru.

Yhtä ihastuttava teatteri on vanha ja perinteinen Mihailovski Taiteiden aukiolla. Osoite: Ploshad Iskusstva 1. Metro: Nevski prospekt 300 m. www.mikhailovsky.ru.

Eremitaasin teatteri on Katariina Suuren palatsinsa yhteyteen rakennuttama pieni teatteri, jossa myös järjestetään ooppera- sekä balettiesityksiä. Osoite: Dvortsovaja naberezhnaja 34. Metro: Admiralteiskaja 660 m. www.rus-ballet.com.

Taidetta luistimilla

Pietarin Jääbaletti
Maailman parhaimpien luistelijoiden esittämänä luistimille sovitettuja balettiklassikkoja. Ohjelmistossa mm. Prinsessa Ruusunen, Pähkinänsärkijä ja Joutsenlampi. Osoite: ulitsa 8. Sovetskaja 56. Metro: Ploshad Vosstanija 1,2 km. Nevski prospektilta johdinautolla nro 10. www.balletonice.spb.ru.

Lasten Jääteatteri
Satuja ja kansantarinoita luistimilla. Osoite: Ligovskij prospekt 148. Metro: Obvodnyi Kanal 170 m. www.ice-theater.ru.

Venäläinen Folk show

Reipas musiikki ja kansantanssiesitys Nikolain palatsissa. Osoite: Ploshad Truda 4. Metro: Admiralteiskaja 1,3 km. Nevski prospektilta bussit 3, 22 ja 27. www.folkshow.ru.

Musiikkiteatterit

Zazerkale
Ohjelmistossa mm. Nalle Puh, Pikku Prinssi, Rikki-tikki-tavi ja Kolme pientä porsasta. Osoite: ulitsa Rubinshteina 13. Metro: Dostojevskaja 170 m. www.zazerkal.spb.ru.

Music Hall
Musiikkiteatterin ohjelmistossa myös lasten musikaaleja, mm. Aladdin ja Bremenin soittoniekat. Osoite: Aleksandrovskij park 4. Metro Gorgovskaya 400 m. www.musichallspb.ru.

Lasten ja nuorten filharmonia
Ohjelmistossa mm. Susi ja seitsemän pientä kiliä, Kain ja Gerdan tarina (Lumikuningatar) ja Punahilkka. Osoite: Bolshoi Sampso-nievskij prospekt 79. Metro: Lesnaja 670m. www.filspb.ru.

Nukketeattereita

Esitykset ovat venäjänkielisiä mutta ohjelmistossa on usein kaikkien hyvin tuntemia klassikkosatuja.

Marionettiteatteri Demmeni sijaitsee erinomaisella paikalla ydinkeskustassa. Perinteikäs teatteri perustettiin jo vuonna 1919 ja nykyisin sen ohjelmistoon kuuluu 15 erilaista esitystä. Näytökset päivittäin klo 11, 14 ja 17. Osoite: Nevski prospekt 52. Metro: Gostinyi Dvor 140 m. www.demmeni.ru.

Pietarin Suuri Nukketeatteri. Osoite: ulitsa Nekrasova 10. Metro: Chernyshevskaja 750 m. www.puppets.ru.

Muita nukketeattereita:
www.teatrskazki.spb.ru  
www.puppettheatre.spb.ru  
www.kukfo.ru

Pikahaku